Close

5 välttämätöntä musiikillisen kuuntelun taitoa, joka sinun on kehitettävä

Suurin osa muusikoista haluaa kerralla tai toiselle soittaa muiden kanssa. Tämä voi tarkoittaa roikkua ja soittaa muutamia kappaleita ystävän olohuoneessa tai se voi tarkoittaa työskentelyä täysimittaisen bändin kanssa.

Joka tapauksessa, on ratkaisevan tärkeää, että kaikilla muusikoilla, jotka haluavat soittaa muiden kanssa, on yksinkertainen kuuntelutaito, jotta he voivat todella lisätä musiikkia. Vaikka nämä taidot ovat yksinkertaisia, ne ovat myös erittäin tärkeitä ja tehokkaita, mikä tekee niistä loistavan perustan, jolla voit rakentaa musiikillisia suhteitasi.

Ohessa on muutamia alueita, jotka ovat mielestäni tärkeimpiä, kun yritän todella virittää soitettavaa musiikkia, samoin kuin joitain suosikkivinkkejäni kuuntelutaitojen parantamiseksi.

Tiukka rytmitaju

Rytmi on kaiken musiikin syke. Se varmistaa, että ryhmä muusikoita pysyy jatkuvasti synkronoituna, ja se on yksi tärkeimmistä näkökohdista kaikissa kappaleissa, joita voitte soittaa. Siksi on erittäin tärkeää, että jokaisella muusikolla, erityisesti niillä, jotka haluavat soittaa ryhmäasetuksissa, on vahva rytmitunnus.

Jos sinulla on vaikeuksia löytää rytmejä ja soittaa tiettyyn rytmiin (tai tietyllä nopeudella), muista keskittyä näihin asioihin harjoituksen aikana. Joitakin rytmin parantamista koskevia ideoita ovat rytmin taputtaminen ennen sen soittamista, kappaleen äänien laskeminen kuuluvasti äänityksen kuunnellen ja metronomin kanssa harjoittelu.

rytmitaju

Tarkka sävelkorkeus

Muualla kuin soitolla soittava muusikko ei tule bändikavereidensa huomiota, koska tulokset ovat todennäköisesti vähemmän houkuttelevia! Tästä syystä sävelkorkeus on vielä yksi taito, joka on vain hallittava, jotta henkilö voi pelata hyvin ryhmässä.

Onneksi, vaikka et ole syntynyt täydellisellä äänenkorkeudella, on olemassa tapoja saavuttaa se. Ostamalla digitaalivirittimen, sijoittamalla aikaa ja vaivaa ja seuraamalla yllä linkitetyn artikkelin vaiheita saat hyvän matkan täydelliseen sävelkorkeuteen.

 

Kyky ”jammailla”

Musiikkisten jam-istuntojen yhteydessä on olemassa suuri joukko lausumattomia sääntöjä. Monet näistä ovat ilmeisiä, kuten soittimen virittäminen, oppiminen ennen soittamista, jotta et sekoita kappaletta kaikille muille, ja pitämällä kiinni oikeasta genreistä kappaleita valittaessa.

Jotkut jam-istunnon etiketit eivät kuitenkaan ole aivan niin ilmeisiä. Siksi ehdotan, että luet tämän artikkelin, jos osallistut ensimmäiseen kokoukseen.

Kyky “puhua musiikkia”

Muutaman kokeneen muusikon puhuminen voi joskus kuulostaa vieraan kielen kuuntelemisesta. Siellä on paljon musiikin lingoa, ja on tärkeää, että kaikki muusikot oppivat žargonin kommunikoidakseen tehokkaasti.

Saadaksesi hyvä käsittelijä tämän musiikkislangin suhteen, yritä osallistua jam-istuntoihin ja muihin sosiaalisiin tapahtumiin, joihin osallistuu muusikoita. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden harjoittaa tunnettua lipoa ja oppia hieman enemmän käynnistämään.

Musiikkislangia voidaan oppia myös käyttämällä online-oppaita ja -foorumeita sekä erilaisia ​​musiikkikirjoja.

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *