Close

Muusikkojen liitto myöntänyt Korona-apurahoja

Suomen Muusikkojen liitto on myöntäny taiteilijoille tarveharkintaisia apurahoja. Tarkoituksena on tukea muusikoita joiden työskentelyedellytykset ovat kärsineet pandemiasta.

Apurahan suuruus oli 500€ tai 1000€. Yhteensä apurahoja myönnettiin kolmella hakukierroksella yli 500 000 euroa yli 700 musiikin esittäjälle. Rahoitus tuli yhteisistä tekijänoikeusvaroista Gramexin ja Esittävän säveltaiteen edistämissäätiön (Musiikin edistämissäätiö) tuella.

Kotimaiset muusikot kärsivät mittavia tappioita kevään ja kesän esitysten peruuntuessa, eikä syksykään vielä vastaa normaalia tapahtumakalenterin osalta. Virtuaalikonsertit ja nettikeikat olivat hauskoja innovaatioita, mutta taloudellinen merkitys oli kuitenkin varsin rajallinen.

Livekeikat ovat kokonaisuutena suuri toimiala. Alihankintaketjujen kautta se työllistää moninkertaisesti suuremman määrän ihmisiä kuin mitä nähdään ja kuullaan lavoilla. Tapahtumajärjestäjät, ääni- ja lavastetoteuttajat, managerit, säveltäjät ja sanoittajat ja lukuisat muut ammattiryhmät kärsivät yhtälailla.

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *